127 Görüntülenme

Kitap Adı
Elektronik Haberleşme Deneyleri
Yazar
Yayınevi
Basım Tarihi
2016
ISBN
Sayfa Sayısı
0
Tür

Kitap Hakkında

Bu deney kitabı Haberleşme Laboratuvarında yapılacak olan deneyler için hazırlanmıştır. Bu deneylerde National Instrument (NI) firmasının LabView yazılımına bağlı olarak çalışan EMONA donanımı üzerine monte edilmiş DATEx haberleşme sistemi modülleri kullanılmaktadır.

Her deneyin başında deneyle ilgili temel teorik  ve pratik bilgiler verilmiştir. Öğrencinin konu ile ilgili daha detaylı bilgileri kitaplardan ve ders notlarından öğrenmesi beklenmektedir.

Kitapta, deney sisteminin tanıtımından sonra, dokuz temel haberleşme deneyi yer almaktadır. İlk üç deneyde analog haberleşme sistemlerinde kullanılan temel kipleme yöntemleri olan genlik ve frekans kiplemesi incelenmektedir. Daha sonra örnekleme ve analog/sayısal dönüştürme (PCM) deneyleri ve diğer temel sayısal kipleme yöntemleri ele alınmıştır. Son deneyde günümüzde kullanım alanları artmış olan “Yaygın Spektrumlu Sistemler” incelenmektedir.

Her bölüm sonunda öğrencilerin kendilerini sınamaları için sorular, problemler ve ayrıca deney sonuçlarının yazılacağı deney ön raporları yer almaktadır.

Deneyler:

    Haberleşme Deney Sisteminin İncelenmesi    Genlik Kiplemesi    ÇYB-TYB Kipleme    Frekans Kiplemesi    Örnekleme ve Yeniden Üretme    Darbe Kod Kiplemesi (PCM) ve Çoklama (TDM)    Sayısal İletişimde Kanalın Etkileri    Darbe Genlik Kiplemesi, PAM, ASK    Frekans ve Faz Kaydırma Anahtarlaması    Yaygın Spektrumlu Sistemler

(Tanıtım Bülteninden)

 

Hamur Tipi : 2. Hamur

Ebat : 19 x 27

İlk Baskı Yılı : 2019

Baskı Sayısı : 1. Basım

Daha fazla göster

İnceleme Yazın

İnceleme yazabilmek için üye olmanız gerekmektedir

İnceleme yazabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Alıntı Yazın

Alıntı yazabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Lütfen üye girişi yapınız.

Lütfen üye girişi yapınız.

Alıntı Yapanlar
İnceleme Yapanlar

Okunma Sayısı

İstatistikler

Bu kitaba hiç inceleme yazılmamış

Bu kitaba hiç alıntı yazılmamış

Beğenme kodu yok

Bu kitaba değişim talebi yok

Bu kitaba hiç okuyan yok

Bu kitaba hiç yorumlu puan verilmemiş

Yazarın Diğer Kitapları


0 Değişim 0 İnceleme
0 Alıntı 0 Beğenme
0 Değişim 0 İnceleme
0 Alıntı 0 Beğenme